Sóc Xavier Romera, enginyer agrícola, postgrau en medi ambient i professor de secundària. Segueixo amb molt d'interès les espècies invasores al nostre país, especialment de Collserola, el meu entorn natural

jueves, 26 de mayo de 2011

Comença la lluita

Tan bon punt vaig detectar aquesta planta, vaig pensar que era important posar-ho en coneixement dels investigadors universitaris i de les autoritats del parc natural de Collserola. Val a dir que la resposta ha estat inmediata, cosa que m'ha sorpres molt gratament. Però com sóc un home d'acció, que pensa que s'ha d'actuar amb rapidesa, vaig iniciar la lluita química pel meu compte. Els meus coneixements sobre fisiologia de cactácees em deien que ara era un bon moment per actuar, ja que ls planta està en creixement actiu, els brots són molt tendres i per tant molt sensibles a l'ús d'herbicides  . A més us recordo que les cactácees no suberifiquen i són molt sensibles als herbicides de contacte.


Vaig agafar una dosis d'herbicida i l'aplicador i el dia 22 de maig vaig fer un tractament. Els resultats han estat molt positius. La planta n'és molt sensible.
Vista general de la zona
una altra vista

Planta no tractada









Decoloracions causades per l'herbicida

Decoloracions pels herbicides



Les plantes afectades deixen anar els segments. Això és perillós perque pot afavorir la seva expansió

Exemple de segments encara amb possibilitats d'engaxar-se i provocar una nova infecció

Planta afectada en un 50 %
Abans del tractament
Després del tractament

Planta afectada totalment

No hay comentarios:

Publicar un comentario